Een woning huren

U zoekt een huurwoning (particulier)

VerhuurPro beschikt over een groot netwerk van nette huurwoningen in Twente. Over het algemeen is er een hoge omloopsnelheid in hetgeen wij aanbieden, met andere woorden: vanaf ca. 6 tot 8 weken voor de gewenste aanvangsdatum beschikken wij over het meest complete actuele aanbod. U kunt zich kosteloos inschrijven door middel van het inschrijfformulier waarop u uw wensen aangeeft. Wij willen u natuurlijk graag van dienst zijn echter woningeigenaren wensen eerst nadere informatie van een kandidaat alvorens een bezichtiging in te plannen. U kunt dit proces bespoedigen door onze vragenlijst volledig te beantwoorden, alsmede uw persoonlijke documenten mee te sturen, te weten een kopie van uw legitimatie, drie recente loonstroken, uw arbeidsovereenkomst en een recente verhuurdersverklaring. Uiteraard heeft u zelf ons aanbod bekeken en één of meerdere woningen geselecteerd. Indien u over het juiste profiel beschikt dan krijgt u een uitnodiging om de woning te bezichtigen. Als beide partijen tot overeenstemming zijn gekomen dan stellen we een huurovereenkomst op, waarin alle afspraken en voorwaarden worden opgenomen, die we uitgebreid met u doornemen zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Vervolgens maken we de afspraak voor de sleuteloverdracht en de aanvangsinspectie, waarvan wij een rapport zullen opmaken. Aan de hand van deze momentopname zal de woning later -ten tijde van de check-out- worden geïnspecteerd.

Als u ons een zoekopdracht geeft of u heeft met spoed een woning nodig waardoor wij actief voor u op zoek gaan, dan rekenen we daar een vergoeding voor. De ervaring leert dat door deze persoonlijke benadering, de kans dat u slaagt in het vinden van de juiste woning, aanzienlijk kan worden vergroot. 

U zoekt een huurwoning voor een werknemer (bedrijf)

Het kan zijn dat u voor één van uw (toekomstige) werknemers woonruimte zoekt. VerhuurPro is u graag van dienst. We beschikken over een groot netwerk van nette huurwoningen in Twente en zijn goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de huizenmarkt zodat we proactief op zoek gaan naar de meest geschikte woonruimte voor uw werknemers. Gezien onze goede relaties met opdrachtgevers, huiseigenaren en diverse beleggers hebben we goed zicht op toekomstig aanbod en daarvan stellen we u dan als eerste op de hoogte. Voor deze service en professionele bemiddeling rekenen wij een vast marktconform bedrag.

Werkzaamheden VerhuurPro

 • Inventariseren van de woonwensen/zoekprofiel voor huurder
 • Zoeken naar geschikte woonruimte voor opdrachtgever en selectie maken op basis van de woonwensen/zoekprofiel
 • Bezichtigen en het geven van informatie over één of meerdere te huur staande woning(en)
 • Geven van algemene voorlichting over onder meer de mogelijkheden om een woning te vinden, de lokale woningmarkt, de huisvestingsvergunning, huurtoeslag, huurbescherming, huurprijzen en de inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie
 • Evaluatie van bezichtiging(en) met huurder
 • Samenstellen van een dossier
 • Tot stand brengen van een schriftelijke huurovereenkomst en het verzorgen van de ondertekening door beide partijen
 • Geven van informatie en toelichting op de huurovereenkomst
 • Erop toezien dat de eerste betaling aan verhuurder tijdig wordt verricht
 • Organiseren van de oplevering van de woning aan de opdrachtgever
 • Opstellen van een deugdelijk inspectierapport (waaronder opname van de meterstanden, controle sleutels, controle inventaris, inventarisatie van gebreken)
 • Zo nodig aanspreken van de verhuurder op de nakoming van zijn verplichtingen bij aanvang van de huurovereenkomst
 • Geven van ondersteuning bij: onderhoudscontracten, verhuizing, vervoer/aankoop van inventaris, zoeken naar werklieden in verband met het schilderwerk, behangen, vloerbedekking e.d.
 • Behulpzaam zijn bij het verkrijgen van telefoon- en internetaansluitingen en aansluiting op nutsvoorzieningen
 • Fungeren als eerstelijns vraagbaak voor opdrachtgever tijdens de looptijd van de huurovereenkomst

Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen of mailen.

Heeft u nog vragen we nemen graag contact op!